Hälsning från Mysan

Hej! "Mysan" bor nu mer på en gård om 2,5 ha i Smålands djupaste skogar. Vi döpte henne till Freja, som är en fornnordisk "Gudinna". Hon tycker om namnet och är en riktig gudinna, som har blivit mycket stor och muskulös.
Freja ville inte bo i stan, utan det var på landet hon ville vara. Så jag kommer ner i veckosluten och särskilt på hösten/vintern är det mycket jakt och då är Freja med på eftersök, vilket hon älskar. I vintras sköt jag ett rådjur och en vildsvinsgalt på ca 100 kg, så mycket viltkött får hon vilket hon älskar.
Freja vill vara och är högt älskad och hon har i dag en "bästis" en 6 årig Rodesian Ridgerback tik, som hon träffar i stort sett dagligen vid deras promenader, tillsammans med dess matte som är en granne. Dem promenerar som minst 9 km, men på senare tid har det blivit 15 km i skogen och då har dom sprungit fria och busat med varann och efter det är hon ganska nöjd och jag är lagom mör för att orka med sysslorna i hus och på gården. För Freja är det av stor betydelse att "ligga" på den högsta platsen, för att ha kontroll på vart jMonika är. Men när kvällen kommer smygande, då tänds vargblodet i henne och skulle det då komma en räv, så sticker hon iväg.
Därför ligger hon ute med en löplina på dom sena timmarna. Freja är en riktig jägare och hon hade en fight med en mink och blev själv lite biten i nosen, men hon kom till Monika med minken hängande död i nacken.
En vackrare och mer intelligent hund har vi aldrig sett, hon älskar barn och andra hundar. Monika bilar till Tyskland minst två gånger om året och då är Freja alltid med. Sisst jag var där i mars månad, så var dem ute och promenerade i en vacker skog i tyskland, på gränsen till Nederlands. Där träffade dem på en "Skogsmästare", som blev så förtjust i Freja att han erbjöd 40000 kr för henne. Men han förstod snart att hon inte var till salu och inte ens för allt "smör" i Småland!
Ingvar

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-