Så här ger du hundar ett nytt hem

Barometern Kalmar 2013-02-14

Hundomplaceringsgruppen vädjar nu till Kalmarborna.

 

Hur gör jag om jag vill hjälpa till?

Hundarna kommer att hamna i två olika hem. Ta kontakt med Hundomplaceringsverksamheten i Kalmar.

 

Kan vilken familj som helst bli nytt hem för Mysan eller Majsan?

Nej, omplaceringsgruppen är väldigt noga med att hundarna får det bra. Även om du gillar hundar kanske inte du är bästa alternativet för just dessa. Du kommer att få många frågor och ingen åker hem med hunden efter första träffen. Dessutom blir det en uppföljning efter ett halvår.

 

Varför ska jag hjälpa till och inte köpa en valp i stället?

Att ta emot en omplaceringshund gör man för att man vill hjälpa till och för att man vill göra skillnad för djur som har haft det tufft. Du vill erbjuda ett bättre liv för en hund som ofta har lidit. Att köpa en valp är en helt annan sak.