Polisen tar upp jakt på djurplågare

Foto: Johanna Eriksson Foto: Johanna Eriksson

Kalmar 2012-02-20 | Uppdaterad 2012-02-20
En anmälan om djurplågeri har upprättats sedan sju hundvalpar dumpades i en container.

 

Hundvalparna letar efter nya hem.
I torsdags förra veckan hörde en privatperson gnyende läten från en container i Färjestaden. I containern fanns sju hundvalpar som övergetts av ägaren. Länsstyrelsen tog beslut om omhändertagande som utfördes av hundomplaceringsverksamheten i Kalmar. Hundarna bor tills vidare på flera jourboenden.
- Valparna är alldeles för små för att vara på hundpensionat, därför är de på jourboenden, säger Camilla Henningsson på hundomplaceringsverksamheten i Kalmar.

Polisen har upprättat en anmälan om djurplågeri och nu pågår en utredning. Enligt uppgifter till Barometern har det kommit in tips på vem som haft hundarna.
- Än så länge vet vi inte hur valparna hamnat i containern, säger Anders Pleijel vid polisen i Kalmar.
För hundomplaceringsverksamheten handlar det just nu om att hitta nya hem till de sju valparna. Sedan händelsen uppmärksammats i media har många hörts av sig för att hjälpa till.
- Vi har varit nedringda, vi ska ha visning av valparna. Samtidigt är det ett stort ansvar att ha valp, de kan inte vara ensamma. Vi har andra hundar som är på väg in, förhoppningsvis fortsätter folk att höra av sig, säger Camilla Henningsson.

 

Jonatan Holgersson
jonatan.holgersson@barometern.se
Telefon: 0480-592 85