Hundvalpar dumpades i soporna

I trygga famnar. Valparna har nu fått namn av omplaceringsgruppen. Från vänster Sanna Svensson med Mizo, Camilla Henningsson med Lilly och Jenny Jonesjö med Saga. Foto: Oddbjörn Andersson I trygga famnar. Valparna har nu fått namn av omplaceringsgruppen. Från vänster Sanna Svensson med Mizo, Camilla Henningsson med Lilly och Jenny Jonesjö med Saga. Foto: Oddbjörn Andersson

Kalmar
Publicerad 120219 18:58.
Sju valpar lämnades i en container. Men en förbipasserande tjej hörde pip och valparna räddades. Nu ska de få nya hussar och mattar.
Tjejen körde valparna till Läckeby djursjukhus och efter att de undersökts och polisen beslutat om omedelbart omhändertagande fick Hundomplaceringsverksamheten ta hand om dem. Där har medlemmarna svårt att förstå hur någon kunnat vara så känslokall och överge sina hundar så brutalt.
- Man lämnar dem för att frysa ihjäl. Chansen fins visserligen att någon annan hittar dem, och då är hundarna någon annans problem, säger Sanna Svensson.
- Det som förbryllar är att de är välskötta och sedan har dumpats. De är snälla, sociala och trevliga, mår bra och har bra hull. Och är relativt gamla, gissningsvis runt åtta, nio veckor.
Inte tillbaka igen
Camilla Henningsson håller med. Och även om de hittades i Färjestaden kan det vara någon långt ifrån som lagt dem i containern.
- Annars skulle något ha känt till dem, tycker man. Men en sak är säker: Hör ägaren av sig och vill ha tillbaka dem får han eller hon "nej", personen har visat att den inte bör ha hand om djur.
Istället ska omplaceringsgruppen nu hitta nya ägare.
- Vi har redan intresserade men tar gärna emot flera intresseanmälningar, det gäller för oss att hitta rätt personer, säger Camilla.
- I det här fallet handlar det ju om valpar, och sådana kräver att ägaren har tid att fostra dem. Exempelvis de som jobbar heltid går ju bort.

 

Oddbjörn Andersson
oddbjorn.andersson@ostran.se
0480-613 44